Hitta rätt ATV försäkring!

Det finns många försäkringsbolag och många som erbjuder bra ATV försäkringar. I huvudsak så finns det tre olika nivåer på en fyrhjuling. Den lägsta nivån och den som är obligatorisk enligt lag är trafikförsäkringen. Den ersätter bland annat personskador och vissa skador på annans egendom.

En halvförsäkring är nästa nivå. Den ersätter bland annat stöld och skador till följd av brand men innehåller också rättsskydds- och trafikförsäkring. Helförsäkring är den högsta nivån på ATV försäkring. Den täcker samma saker som en halvförsäkring gör men utöver det täcker den också vagnskador. Många försäkringsbolag erbjuder försäkringar som förnyas automatiskt om du inte säger upp den.

Hur skyddar jag mig genom en ATV försäkring?

Fyrhjulingar har varit väldigt stöldbenägna under en ganska lång period. Vissa försäkringsbolag har därför infört ett par aktsamhetskrav för att komma tillrätta med problemen. Ofta innebär detta att du måste montera en spårsändare för att din ATV försäkring ska gälla.

Om din fyrhjuling blir stulen och inte återfinns trots att du har monterat en spårsändare finns det försäkringsbolag som ersätter dig utan avgift för självrisken. Ofta kan du få ett rabatterat pris på en spårsändare om du köper den genom försäkringsbolaget. Saknar du spårsändare och ditt fordon blir stulet sätts ofta ersättningen ner en hel del. Det lönar sig att läsa igenom försäkringsvillkoren för att se vad som gäller för just din ATV-försäkring.

Är det så mycket att tänka på innan jag kan teckna min ATV försäkring?

Det kan verka som att det är en hel del att fundera igenom. Men det är för din och ditt fordons säkerhet du gör detta och förhoppningsvis behöver du bara göra detta en gång. När du sedan har tecknat din försäkring så behöver du inte fundera mer på den alls. Den rullar på tills du vill säga upp den.

Det är tryggt att veta att ditt fordon är försäkrat om något skulle hända. Du vet att du får hjälp även om du råkar ut för något som kräver rättsskydd eller om din fyrhjuling skulle börja brinna. Ju mer påläst du är innan du kontaktar ditt försäkringsbolag desto enklare är det att göra jämförelser och hitta den försäkring där villkoren passar dig.

Många försäkringsbolag erbjuder tjänster på nätet som prisförfrågan där du snabbt kan se vad din ATV försäkring skulle kosta om du tecknar den hos dem. Tänk även på att många försäkringsbolag har skilda priser beroende på var du bor i landet. Detta på grund av skaderisk och stöldstatistik för just det området.